23948sdkhjf

Försäljning en lösning för Fazers bageri

Istället för nedläggning – Fazer öppnar för att sälja vidare anläggningen i Lövånger.
I slutet av januari varslade Fazer 60 anställda på sitt bageri utanför Lövånger i Västerbotten – företaget hade inlett en sparplan och en av åtgärderna inkluderade nedläggningen av bageriet.

Nu öppnar man för en möjlig fortsättning genom en försäljning, skriver SVT Nyheter Västerbotten.

Företagets ledning ställer sig positiva i att sälja hela anläggningen och maskinpark, med en förhoppning om att köparen ska fortsätta tillverkningen åt Fazer.

– Alternativet skulle vara att fortsätta att köpa delar av produktionen därifrån, det har man gjort på andra ställen också. Man behåller anläggningen och säljer vidare och får Fazer som kund. Man blir kund till sin gamla anläggning, säger Bengt Ivansson, näringslivschef på Skellefteå kommun, till SVT Nyheter.

Intresset har sedan beskedet om nedläggningen kom varit stort, konstaterar Bengt Ivansson för Norran Affärsliv som lägger till att arbetet med att sälja vidare bageriet började knappt 10 minuter efter Fazers meddelande.

Men även om en ny köpare skulle kunna få Fazer som kund tror han inte att det räcker – både marknaden och läget innebär en tuff utmaning.

– Produktionen är inte bekymret utan det är snarare marknaden och möjlighet till distribution av brödet som är en färskvara, säger Bengt Ivansson till Norran Affärsliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078