23948sdkhjf

Göran Persson ger sig in bland livsmedel och sprit

Tidigare statsministern tar plats i Ålandsjätten Wiklöf Holdings styrelse.
Hotell, tidningar, den lokala fotbollsarenan, industri- och livsmedelsverksamhet, bank och taxfree-handel – jättebolaget Wiklöf Holding, där Anders Wiklöf står som enda ägare, har ett finger med i det mesta på Åland.

Nu står det klart att tidigare statsministern Göran Persson blir invald i styrelsen för koncernen som bland annat står för de flesta varor som går att äta, dricka och handla på Ålands- och Finlandsfärjorna.

Det nya uppdraget kommer hack i häl efter att Göran Persson fick uppdraget som styrelseordförande för gruvkoncernen LKAB.

– Det har att göra med att de tidigare styrelsemedlemmarna kommer från Åland och från Finland, men ingen från Sverige. Där har vi ändå en relativt stor business, säger Anders Wiklöf, som är en av Finlands rikaste personer, till tidningen Nya Åland.

Göran Persson är sedan tidigare ledamot i Ålandsbankens styrelse, av vilken Anders Wiklöf äger 20 procent. Dessutom känner man varandra privat genom Anders Wiklöfs bror, Lars-Åke Wiklöf, som tidigare verkat som socialdemokratisk finansminister i Ålands landskapsregering, skriver Dagens industri.

– Jag tycker att det är ett mycket fint uppdrag, säger Göran Persson till Nya Åland.

Ett av Wiklöf Holdings dotterbolag, AB Mathias Eriksson är den ledande aktören inom dagligvaruhandel på Åland och driver fyra stycken K-Supermarket-butiker på ön. Genom bolag under Mathias Eriksson äger man också ME Group och DLP, bägge verksamma inom tax-free och provianthandel till kryssningsfartyg, samt inom logistiktjänster för alkoholimportörer.

Därigenom distribuerar man även till Systembolaget samt till finska motsvarigheten Alko.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141