23948sdkhjf

Tidigare Findus-vd tar över i Livsmedelsakademin

Henrik Hjalmarsson, tidigare vd för Findus, går in i styrelsen tillsammans med direktörer från både Orkla och Bergendahls.
Under fredagens stämma i nätverket Livsmedelsakademin stod det klart att Henrik Hjalmarsson valdes till ny ordförande och ersätter därmed Mats Hallkvist. Henrik Hjalmarsson var vd för Findus svenska verksamhet under tre år, innan han för en dryg månad sedan lämnade uppdraget.

– Arbetet i Livsmedelsakademin är baserat på djupa insikter om framtidens livsmedelsförsörjning och de förändringar näringen behöver genomgå och det känns stimulerande att få vara med och bidra till detta, säger han i ett pressmeddelande.

Det Skånebaserade nätverket har samlat en rad aktörer i form av livsmedels-, måltids- och förpackningsnäringarna, handeln, universitet och högskolor, myndigheter och lantbrukets organisationer med mål att utveckla i första hand regionen till ett europeiskt livsmedelscentrum.

– Henrik har ett fantastiskt nätverk och är väl förankrad både i regionen och nationellt kring livsmedel, säger vd Lotta Törner om valet av den nya ordföranden.

I samband med stämman gjorde man flera nyval: Henrik Julin, vd för Orkla Foods, valdes till vice ordförande, medan Johan Johnsson, vd för Bergendahls Food, Yvonne Granfeldt, professor i livsmedelsteknologi vid Lunds Universitet samt Oddvar Fiskesjö, chef för miljöenheten i Region Skåne, tog plats som ledamöter.

Enligt organisationen kommer man i år att fokusera på att utveckla regionen genom projektet Smaka på Skåne samt flertalet nätverk och kompetensförsörjningsprogram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094