23948sdkhjf

Max ska se över efter avslöjandet

Det nya samarbetet med Uber Eats ska synas efter avslöjandet om leverantörens låga löner.
I förra veckan meddelade Max att man tecknat avtal med tre matleverantörer – Fodoora, Uber Eats samt Hungrig – för att kunna erbjuda hemkörning av hamburgare i 17 svenska städer.

Nu kan ett av samarbetena redan vara på väg mot sitt slut, då det med Uber Eats ska ses över till följd av ett avslöjande om leverantörens extremt låga timlöner för buden, skriver Breakit.

Samma sajt publicerade tidigare i veckan ett wallraff-reportage, där en av deras reportrar under två veckors tid arbetade som bud för både Foodora och Uber Eats. Efter sju arbetspass hos den senare leverantören hade reportern lyckats cykla hem en summa motsvarande en timlön på 39 kronor innan skatt .

Därför kommer hamburgerkedjan nu ha en utvärdering, där man vill ta reda på bland annat kvalitet, beställningsrutiner – och arbetsvillkor, enligt kommentarer från Max marknadschef Tobias Karlsson-Malmborg till Breakit .

Från Max håll påpekar man att kollektivavtal följs och avtalsenliga löner betalas ut för de egna medarbetarna. Företaget ska nu ha tagit kontakt med Uber Eats för att diskutera de låga löner som leverantören betalar ut.

I samband med att avtalet skrevs ska hamburgerkedjan dessutom skickat en så kallad "code of conduct" till de nya samarbetspartnerna, där en av posterna poängterar att anställda ska ha regelrätta löner. Uppförandekoden bekräftades och skrevs under av Foodora, men inte av Uber Eats.

Enligt Max var man medvetna om att leverantören betalade låga löner, men inte i den klassen som uppdagats i reportaget.

– Inte så här pass låga. Vi frågade dem i och med att det tidigare funnits kommentarer i media kring det här. På så sätt var det ingen nyhet för oss, men vi visste inte exakt hur det ser ut, säger Marita Wengelin, PR-chef på Max, till Breakit.

Hamburgerkedjan vill inte ge några definitiva svar på vad som kommer ske med samarbetet med Uber Eats framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093