23948sdkhjf

Ica-handlarna firar 100 – skänker 100 miljoner

"Vår 100-årssatsning hoppas vi ska göra avtryck i hela svenska samhället under lång tid framöver".
Ica-handlarnas förbund firar 100 år med att skänka 100 miljoner kronor, något som beslutades vid förbundets årsstämma på onsdagen. Hälften går till Ica-stiftelsen och hälften doneras till forskningscentret Center for retailing vid Handelshögskolan i Stockholm.

Enligt förbundets ordförande görs donationen för att bidra till en ökad kunskap samt konkurrenskraft för både handeln i stort och medlemsbranschen.

– Vår 100-årssatsning hoppas vi ska göra avtryck i hela svenska samhället under lång tid framöver, säger Magnus Moberg, som samtidigt valdes till ny ordförande för Ica-handlarnas förbund, i ett uttalande.

Summan som skänks till Handels är enligt förbundet menat att gå till både utbildning och forskning inom handeln, där en viss del går direkt till att sponsra en handelsprofessur.

–Det här är nästa steg, ett stort samarbete som säkrar att det finns en handelsutbildning i toppklass på Handelshögskolan i Stockholm och en professur som faktiskt visar att dagligvaruhandeln är en viktig del i näringslivet, säger Fredrik Hägglund, vd för Ica-handlarnas förbund till Dagens industri.

Professurens första innehavare blir professor Sara Rosengren, vars forskning handlar om hur människor reagerar på olika typer av marknadsföringsaktiviteter. Förra året rankades hon som en av Sveriges supertalanger och visionärer av tidningen Veckans Affärer.

De 50 miljoner som doneras till Ica-stiftelsen ska i sin tur dela ut till insatser inom både hälsa och integration, både genom egna projekt samt samarbeten med andra organisationer.

Även när man 2007 firade 90-årsjubileum skänkte förbundet en ansenlig summa – då gick 90 miljoner till Hakon Swenson-stiftelsen som stöd för utbildning, forskning och entreprenörskap inom handeln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078