23948sdkhjf

Midsona budar på Bringwell

Värderingen baserat på ett aktieerbjudande hamnar som högst på runt 280 miljoner kronor.
Hälsovårdskoncernen Midsona, med bland annat varumärkena Friggs, Kung Markatta och Urtekram, meddelar på måndagen att man lägger ett bud på First North-noterade Bringwell.

Erbjudandet uppgår till 1 krona per aktie eller 0,0213 B-aktier i Nasdaq Stockholm-noterade Midsona, alternativt en kombination av de två.

Värderingen enligt kontanterbjudandet hamnar på drygt 129 miljoner kronor. Om aktieägarna väljer aktievederlaget för cirka 63 procent av aktierna landar värderingen på cirka 280 miljoner kronor.

De fyra största ägarna i Bringwell, som totalt har ett innehav på knappt 75 procent av aktier och röster, har accepterat budet. För att köpet ska gå igenom har Midsona satt ett villkor på att få köpa ett innehav av 90 procent av aktierna.

Anledningarna till att man vill genomföra affären är framförallt "starka industriella och finansiella motiv".

"Bringwells produktportfölj och försäljningskanaler kompletterar Midsona väl, till gagn för konsumenter, kunder och leverantörer", skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Enligt Midsona tror man att ett köp skulle innebära kostnads- som intäktssynergier motsvarande cirka 50-60 miljoner kronor om året.

Midsona beräknar att man lägger fram ett prospekt 12 juni, med en acceptfrist från 13 juni till 4 juli.

Bringwell en av de ledande försäljnings- och marknadsorganisationerna för egenvårdsprodukter såsom kosttillskott, hälsolivsmedel och växtbaserade livsmedel, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Under 2016 omsatte man 336 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078