Familjeägda Olofssons bageri i Överkalix, som i dag är Norrbottens enda leveransbageri, kommer inför sitt 70-årsjubileeum att investera totalt 4 miljoner kronor i verksamheten, rapporterar Affärer i Norr.
Under året kommer man att satsa på flera nya lanseringar inom sitt sortiment, samtidigt som investeringar även görs i bland annat packlinjen, ugnar och energieffektivisering inom produktionen.
Enligt bageriet kommer investeringarna efter att man lagt om sitt strategiarbete, vilket resulterade i att man tog in hjälp utifrån för att förbättra bland annat varumärket och produktutvecklingen.
– Olofsson Bageri har funnits i 70 år nu. Vi har lärt oss massor och har varit tvungna att ta hårda inriktningsbeslut på vår resa för att kunna hävda oss gentemot främst megastora företag inom brödbranschen. En röd tråd i satsningen är att svara upp mot ökade kundkrav på miljö och råvaror, säger Bengt-Olof Olofsson, vd för Olofssons Bageri, enligt Affärer i Norr.
Vid bolagets senaste årsredovisning uppgick omsättningen till cirka 26 miljoner kronor med 19 anställda. Sortimentet utgörs främst av matbröd, men även konditorivaror och kaffebröd.
