23948sdkhjf

Bägge Rimpac-bolag nu i konkurs

Moderbolaget begärde sig själva i konkurs en dag innan den planerade konkursförhandlingen. Samtidigt misstänks dotterbolaget för ekobrott.
En konkursförhandling för Norrtäljebaserade plasttillverkaren Rimpac AB planerades hållas under tisdagen, men fick ställas in. Anledningen var att ägarna själva begärde företaget i konkurs på måndagen, skriver Norrtelje Tidning.

Konkursen har sin början i dotterbolaget Rimpac Emballage, som i november förra året försattes i konkurs på grund av obestånd.

Enligt konkursförvaltaren hade bärkassetillverkaren då skulder motsvarande drygt 90 miljoner kronor men bara tillgångar på cirka 700 000 kronor.

I december gick de anställda inom Rimpac Emballage istället över till en anställning hos moderbolaget, vilket ledde till att konkursförvaltaren tog beslut om att verksamheten skulle fortsätta i moderbolaget, skriver NT.

Förutsättningen som gavs var dock att Rimpac skulle betala både för övertagna maskiner samt redan dragna löneutbetalningar som gjorts av dotterbolaget, motsvarande 1 miljon kronor.

När det inte gjordes begärdes även moderbolaget i konkurs, vilket nu istället föregicks av den egna begäran om konkurs. Nu ska en konkursförvaltare utses för Rimpac.

Föremål för brottsutredning
Samtidigt är Rimpac Emballage föremål för en ekobrottsutredning, efter att konkursförvaltaren gått igenom bokföringen.

Enligt NT rör det sig om moms motsvarande 50 miljoner kronor, som ska gälla påstådda köp från ett danskt kemiföretag för 197 miljoner kronor mer än vad som egentligen köpts.

Konkursförvaltaren har nu lämnat över all information till åklagarmyndigheten för brottsutredning.

– Självklart är det här anmält. Vi är enligt konkurslagen skyldiga att anmäla om vi misstänker några oegentligheter, säger Michael Levin till NT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109