23948sdkhjf

Norrmejerier först att använda Tetra Paks växtnyhet

I samband med Norrmejeriers byte till skruvkork blir man också först i världen med förpackningsjättens senaste bioplastnyhet.
​Norrmejerier gör ett förpackningsombyte: alla förpackningar för standard-, mellan- och lättmjölk får en förpackning med skruvkork gjord av bioplast.

Samtidigt blir mejeriet först i världen med att använda Tetra Paks nya förpackning Tetra brick edge, som enligt förpackningsföretaget är mer klimateffektiv än en förpackning utan skruvkork.

– Den så kallade tegelstenen är inte längre miljömässigt bäst, säger Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier.

Det är Norrmejeriers ekologiska mellanmjölk som kommer att förpackas i nyheten, där både den yttre filmen och korken är gjorda på sockerrör.

I och med det placerar den nya skruvkorksförpackningen sig miljömässigt framför den utan kork, då andelen förnybart material hamnar på 92 procent istället för 82 procent.

Skillnaden beror på den inre vätskebarriären, som fortfarande kräver vidare utveckling för att bli fossilfri.

– Visionen är en 100 procent förnybar förpackning som i sin helhet är gjord av nordisk skog. Den utvecklingen är möjlig och nödvändig för att möta en växande efterfrågan på förnybara förpackningar, säger Johan Rabe, vd för Tetra Pak Nordics.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081