23948sdkhjf

Nya ordföranden för LRF klar

Precis som valberedningen föreslog blir Palle Borgström förbundets nionde ordförande.
Mjölkbonden Palle Borgström, som har totalt 28 års erfarenhet från kooperativt ägda jordbruksorganisationer, valdes till ny förbundsordförande för LRF under tisdagens riksförbundsstämma.

Därmed ersätter han Helena Jonsson, som i januari meddelade att hon lämnar uppdraget efter sex år på posten. I och med den nya rollen blir Palle Borgström nu den främsta rösten för 140 000 medlemmar och förbundets nionde förbundsordförande.

– Det här är ett av Sveriges viktigaste uppdrag. Det gröna näringslivet levererar råvaran från åker och skog och är lösningen på hur Sverige ska kunna ställa om till ett hållbart och fossilfritt samhälle. Vi företagare är nyckeln i det arbetet. Det politikerna kan ge oss är långsiktiga förutsättningar för att vi ska lyckas, säger Palle Borgström i ett uttalande.

Bland Borgströms förtroendeuppdrag syns bland annat poster inom Lantmännen och Arla, och i år är sjunde året han sitter i LRF:s riksförbundsstyrelse. I samband med utnämnandet berättade den nya ordföranden att ett praktiskt genomförande av den nationella livsmedelsstrategin står högst på agendan.

– Om landsbygdsföretagen ges rätt förutsättningar så är Sveriges framtid ljus. Den internationella konkurrenskraften inom det gröna näringslivet måste stärkas och livsmedelsexporten öka, säger Palle Borgström i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125