23948sdkhjf

Spritjätten tvingas skapa landmärke efter fågelproblem

Fåglar som bygger bo bland rören ska stängas ute med nybyggnationen som föreslås heta "The Absolut Tower".
Absolut Company tvingas till en omfattande nybyggnation av fabriken i Nöbbelöv utanför Kristianstad efter att starar, duvor och svartfåglar fattat tycke för anläggningen.

Under den senaste tiden har det uppstått ett problem då fåglarna valt att bygga bo bland fabrikens rör. För fåglarna är destilleriet något av ett paradis, då anläggningen bjuder på både värme och spillvete från produktionen.

– Fåglarna har blivit ett arbetsmiljöproblem för våra anställda och våra framför allt vid underhållsarbete och reparationer. Vi tycker verkligen om fåglarna, och förstår att de vill bygga bo där det är varmt och gott om mat, men det här är inte rätt plats för det, säger produktionsdirektör Anna Schreil i ett pressmeddelande.

Därför ska man nu bygga in destilleriet med en ny byggnad, som består av ett masknät ämnat att hålla borta fåglarna. Från Absoluts håll hoppas man att den nya byggnaden ska komma att bli ett landmärke för området.

Ett namn som föreslagits av produktionsdirektören är "The Absolut Tower".

– Det är en genomtänkt design och vi planerar även att utrustna byggnaden med någon form av dekorativ belysning. Det ska bli något som vi kan vara stolta över, säger Anna Schreil.

Inbyggnaden startar 5 juni och beräknas vara färdig någon gång kring månadsskiftet mellan oktober och november.

Destilleriet i Nöbbelöv är en av två Absolut-fabriker i Sverige – här sker framställningen av det 96-procentiga råbrännvinet, som sedan skeppas till slutproduktion i Åhus-fabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062