23948sdkhjf

Carlsberg sätter ambitiöst noll-mål

Koncernen går mot hållbarhet – ska ha noll koldioxidutsläpp på alla bryggerier innan år 2030.
Carlsberg har satt ett nytt klimatmål för hela koncernen och dess bryggerier – innan år 2030 siktar man på att ha noll koldioxidutsläpp, som en del av sitt hållbarhetsprogram "Together Towards Zero".

Det första steget berör övergången till enbart förnybar el på bryggerierna innan 2022. Enligt Carlsberg har man utvecklat Together Towards Zero tillsammans med ledande experter, utifrån ett vetenskapsbaserat tillvägagångssätt.

Programmets utformning ligger enligt koncernen i linje med FN:s globala mål för en hållbar utveckling, vilket i sin tur ska ge utsläppsminskningar som ligger på en lägre nivå än vad Parisavtalet sätter gällande klimatförändringar.

– Vi är beslutna att nå ner till noll koldioxidutsläpp och att halvera vattenanvändningen vid våra bryggerier innan 2030. Som en första åtgärd byter vi till 100 procent förnybar el senast 2022, och samarbetar med partners för att skydda vattenresurser i utvalda områden där det råder vattenbrist, säger Cees't Hart, koncernchef för Carlsberg.

Sedan tidigare har Carlsberg Sverige arbetat efter VETA-metoden, där syftet är att bli mer effektiva inom miljöområdet utifrån vatten, energi, transporter och avfall.

Redan i dag innebär det att man under de senaste sju åren minskat koldioxidavtrycken i produktionen i Falkenberg och Ramlösa med cirka en tredjedel, bland annat med hjälp av den förnybara energi man helt gått över till i produktionen.

– Jag är övertygad om att vi genom att uppnå våra mål kommer att skapa effektivitetsförbättringar, reducera risker och få ett starkare företag som existerar i harmoni med lokala samhällen och miljön, säger Cees't Hart i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.973