23948sdkhjf

Grossisten i nytt samarbete för leverantörsinfo

Martin & Servera skaffar ny webbplattform för att enklare hålla koll på leverantörerna.
I dagsläget arbetar grossisten Martin & Servera med knappt 850 leverantörer – i sortimentet har man dryga 50 000 artiklar, vilket innebär man har mängder med information att hantera.

I och med ett nytt samarbete med företaget Worldfavor kan man nu använda sig av en ny webbaserad plattform – där kommer grossisten kunna hantera framförallt hållbarhetsinformation om leverantörerna och deras produkter.

Dessutom kommer plattformen också ligga till grund för en automatisering av både riskbedömning samt utvärderingar av leverantörerna.

– Worldfavors plattform kommer att hjälpa oss att hantera hållbarhetsinformation om en leverantör på ett mer effektivt sätt. Idag krävs mycket administrativ tid – tid vi i stället skulle kunna ägna åt dialog och utveckling av samarbetet med våra leverantörer, säger AnnaLena Norrman, direktör för hållbar utveckling & kvalitet på Martin & Servera.

Bland de informationsbitar som grossisten ser som värdefulla att snabbt kunna ta fram är till exempel om företaget är MSC-certifierat, om det finns palmolja i produkten eller hur leverantören arbetar för att säkra mänskliga rättigheter inom produktionsledet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063