23948sdkhjf

Matkasse-vd kliver ner – här är ersättaren

Matkasseföretaget grundare lämnar över posten efter tio år. Ersättaren kommer närmast från tv-världen.
Linas matkasse har sedan starten 2008 haft grundaren Niklas Aronsson som vd. Efter snart tio år, som innefattat expandering till fem länder och en ständigt ökande omsättning (i dag enligt företaget på 1,5 miljarder), ser han att det är dags för någon annan att ta över rollen.

– Jag har alltid känt ett starkt stöd från min styrelse, men för min egen del har jag landat i att jag i första hand är en entreprenör som älskar att starta upp saker, säger Niklas Aronsson i ett pressmeddelande.

Ny på posten blir Jonas Karlén. Han kommer närmast från medieföretaget MTG, där han under de två senaste åren varit vd för onlinetjänsten Viaplay. Han har tidigare varit vd för Viasat och dessförinnan haft flera ledande befattningar inom Vattenfall.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Linas matkasse och jag är otroligt imponerad och fascinerad över vad som åstadkommits hittills. Det finns en solid och väl fungerande verksamhet att bygga vidare på och det är en spännande och stimulerande utmaning att få leda bolaget in i nästa fas, säger Jonas Karlén i ett uttalande.

Tillträdet till vd-posten kommer att ske i september.

Niklas Aronsson kommer fortfarande att vara kvar inom bolaget, där han bland annat ska arbeta närmare med biståndsprojektet Plate for plate. Samtidigt sitter han kvar som delägare och vice ordförande i styrelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094