23948sdkhjf

Mångmiljonsatsning för Polarbröd

Ny produktionslinje ska ge 3 000 ton mer bröd om året. Samtidigt gör man en utbyggnad av bageriet i en investering som planeras landa på 155 miljoner kronor.
Polarbröd har beslutat att göra en omfattande utbyggnad av sitt bageri beläget i Älvsbyn. Satsningen, som ligger på 155 miljoner kronor innebär både att man bygger ett nytt råvarulager och en ny produktionslinje.

Enligt företaget kommer satsningen ge en bättre kvalitet på brödet tillsammans med en ökad produktionskapacitet.

– Satsningen i Älvsbyn, hjärtat i Polarbröd, säkrar vår position framöver både när det gäller bästa kvalitet och volymer. Våra svenska kunder är självklart nummer ett men vår andel på export har aldrig varit större än den är just nu, säger Polarbröds vd Anders E Johansson i ett uttalande.

Den nya produktionslinjen kommer att ersätta två äldre linjer och Polarbröd beräknar att man därmed kommer kunna baka 3 000 ton mer om året.

Investeringen görs främst för att ge framtidsmöjligheter i utvecklingen av bland annat processen och av nya produkter. Enligt produktionsdirektören Erik Enholm handlar det också om att bemöta den växande efterfrågan på naggade kakbröd.

Men satsningen är inte spikrak – för att kunna genomföra utbyggnaden måste både järnvägen och vägen utanför bageriet flyttas. Därtill behöver ledningar för bland annat vatten och avlopp dras om.

De stora ingreppen påbörjas i augusti, vilket möjliggör en start av bageriutbyggnaden under våren nästa år. I slutet av 2019 planerar man att den nya linjen ska vara i drift.

Bageriet i Älvsbyn är ett av Polarbröds tre bagerier, tillsammans med anläggningar i Bredbyn och Omne.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096