23948sdkhjf

Fettföretagets vd har hastigt avlidit

"Saknaden kommer att bli mycket stor".
Fettföretaget AAK:s vd Arne Frank har hastigt avlidit. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det var med stor sorg vi tog emot detta tragiska besked. Arnes förhoppning om ett positivt utfall av pågående cancerbehandling har tyvärr inte kunnat infrias, säger styrelseordförande Mikael Ekdahl.

Frank kom till företaget år 2010 som ny vd och har därefter utvecklat dem till en stor global aktör på området för vegetabiliska specialfetter.

– Saknaden efter honom kommer att bli mycket stor, både på det personliga och det professionella planet. Arne har byggt upp en väldigt stark organisation inom företaget med många ytterst kvalificerade chefer. Utgångsläget är därmed positivt när styrelsen nu tvingas inleda sökandet efter en ny vd. Fredrik Nilsson fortsätter som tillförordnad medan denna process pågår, säger Mikael Ekdahl.

Företaget tillhandahåller så kallad lipidteknik i livsmedels- och nutritionsapplikationer. Kunderna finns i många olika industrier – däribland konfektyr, bageri, mejeri, nutrition, kosmetik och foodservice.

Huvudkontoret ligger i Malmö och de har 20 olika produktionsanläggningar, försäljningskontor i fler än 25 länder och drygt 3 000 medarbetare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096