23948sdkhjf

Göteborgsbutik fick rätt mot Lidl

Storkedjan får inte prövning – Göteborgs orienthus kan nu öppna sin butik bredvid Lidl.
I våras överklagade Lidl ett tillfälligt bygglov för den lokala verksamheten Göteborgs orienthus planerade nya butik i Göteborg.

Anledningen var att man inte ville ha en butiksetablering på andra sidan gatan av sin egen butik i området, då det skulle innbära "mycket långtgående konsekvenser för existerande handel och trafiksituationen i området", enligt överklagan .

Efter att ha fått avslag på sin överklagan hos både Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen gick frågan till sista instansen – Mark- och miljööverdomstolen.

Även här fick den tyska kedjan avslag vilket innebär att Göteborgs orienthus kan påbörja förberedelserna av sin planerade butik, skriver Göteborgs-Posten .

Totalt räknar Göteborgs orienthus med att 20 personer ska anställas till den nya butiken, som blir den andra för företaget.

– Visserligen har arbetet försenats av den här processen, men det känns ändå roligt och som att rättvisan har vunnit. Vi hyser inga negativa känslor mot Lidl och hoppas på god grannsämja i framtiden, säger Walle Appasi, driftschef på Göteborgs orienthus, till GP.

Företaget bedriver förutom butik även grossistverksamhet, och omsatte totalt 249 miljoner kronor förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39