23948sdkhjf

Norrköpingsbagare expanderar efter affär

Förvärvet av en lokal konkurrent ska leda till större bredd.
Den 1 september tar Sockerbagarnas delikatesser över godis- och fikaproducenten Cocosbollsfabriken. Bägge företag är baserade i Norrköping. Det innebär att Sockerbagarna, vars verksamhet består av tre caféer och ett bageri, kommer att bredda dagens produktion av bland annat tårtor och bröd med produkter som kokosbollar, karameller och fudge.

– Vi kommer även ta över produktionen och patentet av det unika nostalgigodiset "Norrköpings-fläsk". Jag håller på att lära mig just nu hur man gör det, säger Daniel Carlsson, vd för Sockerbagarnas delikatesser till Norrköpings Tidningar.

Sockerbagarna har sedan början av juni sålt produkter från Cocosbollsfabriken, men kommer nu alltså ta över produktionen. Enligt en kommentar från vd Daniel Carlsson är affären ett sätt att bredda företaget, samtidigt som man tror att försäljningen av kokosbollar kan öka med hjälp av de egna kontakterna.

Sockerbagarna omsatte i senaste årsredovisningen drygt 11 miljoner kronor, medan Cocosbollsfabriken nådde knappt 1 miljon under förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048