23948sdkhjf

Stjärnkockens korv slutar levereras till butik

Magnus Nilsson: "Vi vägrar att kompromissa med våra kärnvärden"
Från 18 augusti slutar Undersåkers Charkuteriefabrik, stjärnkockens Magnus Nilsson charkföretag, att sluta sälja sina konsumentförpackade varor i nästan alla butiker man finns hos i dagsläget.

Anledningen bakom beslutet är ett underskott av ekologiskt kött, vilket på vissa håll fördubblat företagets råvarupriser.

Magnus Nilsson förklarar i ett inlägg på företagets Facebook-sida att man naturligtvis skulle kunna följa med i prisutvecklingen eller köpa in billigare kött, men att man sedan starten hållit fast vid att varken tillverka "lyxprodukter" eller köpa kött från andra delar av Sverige.

"(...) vi vägrar att kompromissa med våra kärnvärden. Vi vill vara det enda charkuteriet som köper betydande mängder jämtländskt kött, vi vill fortsätta att producera ekologiska produkter med ett minimum av tillsatser och vi vill fortsätta att göra det för hand. Vi vill inte bli en anonym korvfabrik som alla andra och det är därför vi nu tar beslutet att sluta sälja konsumentförpackade produkter till de flesta större butiker", skriver han vidare i inlägget.

Distributionsstoppet innebär att produkterna (som exempelvis inkluderar kokkorv, falukorv och bacon) inte längre kommer att finnas i butikshyllorna hos bland annat en rad Ica-butiker i Jämtland och Stockholm. Däremot kommer man att fortsätta leverera hela produkter riktade mot delikatessdiskar – till exempel rökt skinka och andra charkuterier som skivas i butik.

Framöver kommer endast två affärer i Östersund samt företagets egna butik att erbjuda ett fullt sortiment från Undersåker.

Kocken Magnus Nilsson är mest känd som köksmästare bakom den internationellt prisade restaurangen Fäviken Magasinet, som också belönats med två stjärnor i Guide Michelin.

Utöver Undersåkers Charkuteriefabrik har Magnus Nilsson även stått bakom Fävikens korvkiosk-satsning, där man i egna kiosker serverat korvar från charkföretaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063