23948sdkhjf

Netto plockar ny Sverigechef från Coop

"En mycket erfaren retailprofil med stor kunskap om den svenska marknaden".
Anders Wennerberg blir ny chef för Nettos svenska verksamhet och värvas därmed från Coop, där han var kedjechef för Coop Butiker & Stormarknader.

Sedan förre Sverigechefen Bent Holm fick lämna posten i mars, tillsattes i april den nyrekryterade vice vd:n för Netto International, Michael Løve, som ansvarig för bland annat den svenska verksamheten.

Läs också: Netto Sveriges vd får lämna posten

Han kommenterar nu tillsättningen av den nya chefen, som av moderbolaget kallas "en mycket erfaren retailprofil med stor kunskap om den svenska marknaden":

– Vi är mycket glad över att ha fått Anders till Netto. Våra planer för Netto Sverige är ambitiösa med nytt koncept och expansion, så det har varit avgörande för oss att hämta en erfaren person som Anders som känner branschen och den svenska marknaden väl, både vad gäller inköp och butiker, säger Michael Løve i ett pressmeddelande från Nettos moderbolag Dansk Supermarked Group.

Innan toppjobbet på Coop, som även innebar en plats i koncernens ledningsgrupp, har Anders Wennerberg haft en rad chefsuppdrag inom Ica – bland annat för Ica Maxi. Dessutom har han varit vd för Biltemas butiksgren Nordic Services samt försäljningsdirektör för Intersport.

Netto har sedan tidigare uttryckt sina planer för Sverige som ett av kedjans tillväxtområden, och planerar framöver att göra den största expansionen sedan man startade i landet.

Läs också: Netto: "Största expansionen sedan vi startade i Sverige"

– Det har lagts en mycket ambitiös tillväxtplan för Netto Sverige och jag ser fram emot att göra min del för att infria det, säger Anders Wennerberg i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079