23948sdkhjf

Originalbagarn dubblar med nytecknat avtal

Försäljningschefen: "Vi har absolut inte slagit i taket, långt därifrån".
EMV-bageriet Originalbagarn meddelar att man förnyar ett avtal som man träffade med en butikskedja tidigare i år – något som innebär att man fördubblar antalet bröd som produceras för att säljas under den beställande kedjans märke.

Läs också: Ännu en stor affär för EMV-bageriet

Enligt det nya avtalet kommer man att leverera två nya brödsorter, vilket innebär att man nu totalt gör fem olika produkter för kedjan. I Originalbagarns prognos uppskattar man att avtalet omfattar produktion av 700 000 bröd om året.

Företaget själva kallar det för en "jätteaffär", särskilt tack vare den beställande kedjans räckvidd. Namnet på beställaren kan man inte avslöja på grund av avtalsmässiga skäl, men man berättar att det rör sig om en aktör med en räckvidd på över 1 000 butiker.

Samtidigt har man fortfarande utrymme för att utöka produktionen på sina två fabriksbagerier i Nynäshamn och Växjö.

– Vi har outnyttjad kapacitet som vi kan använda oss av och det känns ju bra. Vi har absolut inte slagit i taket, långt därifrån, säger Originalbagarns marknads- och försäljningschef Niklas Tyni till Food Supply.

Vidare berättar Niklas Tyni att man arbetar måndag till fredag på fabrikerna, med viss helgproduktion, vilket innebär att man har "oerhört mycket kapacitet" kvar för framtida avtal.

– Det är klart att vi vill åt ännu mer volym. Det passar oss. Vi har mycket kapacitet, så för oss fungerar det inte att göra små volymer. Vi är som bäst när vi får tillverka mycket, säger Niklas Tyni, som tillträdde tjänsten som försäljningschef i augusti.

I dagsläget har Originalbagarn avtal med nästan alla de stora kedjorna, säger den nytillträdde försäljningschefen, och man för diskussioner om att öka sortimentet hos alla sina kunder. Det ska i sin tur resultera i nyheter vid varje kommande fönster för kedjornas sortimentsrevision, lovar bolaget.

Bageriet har dessutom varit aktuella för att noteras på NGM, något som styrelsen vid ett möte i juni bestämde att man skulle avvakta med tillsvidare.

Under tiden för man samtal med värdepappersbolaget Pepins för handel av bolagets aktie på den så kallade Alternativa listan fram emot hösten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094