23948sdkhjf

HK Scans nya strategi – hållbarhet blir tillväxt

Koncernens strategiska översyn är klar och styrelsen har gett sitt godkännande.
Tidigare i år genomförde HK Scan uppsägningar inom flera av sina verksamhetsavdelningar, och meddelade samtidigt att man var på gång med en ny marknadsstrategi.

Nu har styrelsen godkänt koncernens strategi, där man som hållpunkt har satt att "leda matkedjan". Med namnet "Från gård till gaffel" kommer man att satsa på att leda värdekedjan för livsmedelssektorn från den lokala gården till konsumenten, samtidigt som man vill fokusera på hållbarhet genom ökat socialt och miljömässigt ansvar, meddelar HK Scan.

Just fokuset på hållbarhet tror man kan ge möjligheter till tillväxt.

– Det finns flera konsumenttrender som stöder den växande efterfrågan på hållbar produktion av högkvalitativ mat. Vi är övertygade om att genom att skapa innovativa produkter och koncept som tilltalar konsumenter kan vi stärka våra varumärken och driva kategoritillväxt. Genom att betona hög kvalitet och hållbarhet, kan vi differentiera oss unikt både på nordiska och internationella marknader, säger Jari Latvanen, vd och koncernchef för HK Scan, i ett pressmeddelande.

Förutom målet om att nå en ledande position på de nordiska marknaderna kommer man dessutom försöka skapa tillväxt internationellt, med ett fokus på Asiens marknader.

I övrigt vill man bland annat bli större inom övre medel- och premiumsegmenten, samt sätta sig på toppen av fjäderfämarknaden genom en nybyggd produktionsanläggning i finska Rauma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097