23948sdkhjf

Minsta mejeriföreningen får ny vd

Nya chefen går från IT-bolag till ostmejeri.
Gäsene mejeri, känd som Sveriges minsta mejeriförening, får en ny vd i Claes Persson, som kommer närmast från en roll som key account manager IT-bolaget Epam, skriver Borås Tidning .

Den nya vd:n har ingen tidigare erfarenhet av livsmedelsindustrin, men har under sin uppväxt bott på en mjölkgård.

–Jag kan handmjölka en ko om det skulle bli aktuellt, men den erfarenheten kommer nog inte att behövas i min nya jobb. Det finns massor av branschkunskap i företaget och styrelsen så min roll är att bidra med andra kunskaper, säger Claes Persson till BT.

I slutet av maj i år sade Gäsene mejeris styrelse upp vd:n Martin Pardell då man haft olika åsikter om hur mejeriet ska drivas. De senaste två åren har det investerats totalt 15 miljoner kronor i mejeriet, som framöver ska kunna dubbla produktionskapaciteten. Samtidigt har man även investerat i ny paketeringsavdelning och i automatstyrning av ystningen.

Framöver kommer den nya vd:n att fokusera få en mer nationell spridning av mejeriets produkter, där man gärna vill trycka på den svenska mjölken.

– Köttbranschen har nått längre med att framhålla det svenska. Vår styrka är att vi arbetar med svensk och lokalproducerad råvara. Där hoppas jag att min bakgrund inom it och kunskap om sociala medier kan ge en extra skjuts, säger Claes Persson till BT.

Gäsene mejeris nya vd tillträder 1 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078