23948sdkhjf

Svenskt butikskött förbereder för flytt

I början av nästa år tar företagets slakteri i Visby över finstyckning och paketering från verksamheten i Stockholm.
I februari meddelade Svenskt butikskött att man lägger ner sin verksamhet i Stockholm, för att istället flytta över den till Gotlands slagteri i Visby. Flytten innebär att 20 personer sägs upp i Stockholm, platser som nu ska fyllas i verksamheten i Visby, skriver P4 Gotland .

Dels flyttar man för att Stockholms stad planerar att göra om Slakthusområdet, där Svenskt butikskött har produktion, till ett nytt bostadsområde under namnet Söderstaden, och dels för att man vill satsa ännu mer på varumärket Smak av Gotland.

– Sedan 2010 har vi investerat i vår anläggning, vi har gått från 57 anställda till 160 i dagsläget. Och i och med beslutet som vi fattade i våras, att flytta vår verksamhet i Stockholm till Gotland så behöver vi nyanställa personer, omkring tjugo stycken, säger Fredrik Sundblad, platschef på slakteriet i Visby, till kanalen.

Verksamheten man tar över från Stockholm omfattar finstyckning och paketering av kött, något som gör att man samlar hela ledet från slaktning till paketering på Gotland. Centrallagret kommer dock fortsatt att ligga i Stockholm.

De som är anställda i verksamheten i Stockholm har erbjudits tjänster i Visby, men ingen har tackat ja, rapporterar P4 Gotland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078