23948sdkhjf

Svenskt Butikskött inleder samarbete med baljväxtodlare

Ska utveckla växtbaserade livsmedel tillsammans.

Svenskt Butikskött har inlett ett samarbete med Nordisk Råvara för att tillsammans utveckla nya växtbaserade livsmedel.

Tillsammans med Nordisk Råvaras sortiment av baljväxter, specialgrödor och deras enorma kunskap om odlingsmetoder kan vi tillsammans utveckla livsmedel som är bra både för människa och miljö. All livsmedelsproduktion idag måste ske med en så liten resurspåverkan som möjligt. Framför allt när det gäller det livsviktiga proteinet måste vi söka nya vägar, säger Thomas Östlund, vd på Svenskt Butikskött i en kommentar.

Tillsammans ska de två företagen jobba för att både animaliska och växtbaserade livsmedel ska ha lägsta möjliga klimatavtryck.

Vår matimport ligger totalt sett på ca 50 procent, men tittar vi på baljväxter och andra proteingrödor är importen över 90 procent. I samarbete med en stark lokal livsmedelsproducent som Svenskt Butikskött med egna varumärken och distribution till dagligvaruhandel och foodservice kan vi öka den inhemska odlingen och samtidigt höja ribban och visa på fördelar av smak och kvalitet i svensk växtbaserad proteinråvara, säger Tomas Erlandsson, vd och grundare av Nordisk Råvara.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079