23948sdkhjf

Korv återkallas – kan ligga bakom salmonellautbrott

Samtliga korvar inom två kategorier tas tillbaka efter att flera personer blivit sjuka i salmonella, skriver TT.
Sent på fredagskvällen meddelade livsmedelstillverkaren Di Luca & Di Luca att man återkallar samtliga korvar av två olika sorter, då det finns misstanke om salmonella i produkterna.

Återkallelsen rör alla bäst före-datum för korvarna Fuet och rökt Fuet (170 gram) under varumärket Zeta, som säljs via Ica, Coop och Bergendahls. Enligt en kommentar till TT handlar det om en säkerhetsåtgärd, då det finns tecken på att ett antal personer som insjuknat i salmonella har ätit korvarna.

– Vi har fått besked om att det är människor som är sjuka i salmonella. Och det finns indikationer på att några av dem har ätit den här produkten. Det är det enda vi vet i dagsläget, säger Helene Rehnberg, inköps- och kategorichef vid Di Luca & Di Luca, till TT.

Enligt företaget själva ser man mycket allvarligt på händelsen och kommer nu att följa upp sina rutiner, både vad gäller kvalitet och säkerhet. Man uppmanar samtidigt kunder som köpt produkterna att höra av sig till företaget och att inte äta korvarna.

Uppdatering: Folkhälsomyndigheten har fått in 30 fall av människor som blivit drabbade av samma salmonellatyp under den senaste månaden. Av dem uppger 17, utspridda över sju län i landet, att de ätit av Zeta-korven, skriver SVT Nyheter Väst .
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11