23948sdkhjf

Charkuteri-vd blev Linköpings diamant

Under lokala näringslivsgalan utsågs chark-vd:n till den stora vinnaren: "Brinnande engagemang".
Under fredagen hölls Linköpings näringslivsgala, där företagare i området prisades i flera kategorier. En av vinnarna var Östgötasvamp som tog hem priset för Årets gröna företag, men den stora vinnaren var Eklunds charks vd Ingvar Gustavsson, som utsågs till kommunens näringslivsdiamant.

Priset, som delades ut för fjärde gången, ska enligt arrangörerna gå till en person, företag eller organisation som bidragit till att stimulera tillväxt, samverkan och hållbar utveckling i kommunen, gärna med en dos av bland annat socialt ansvarstagande och engagemang.

Och just engagemang var något juryn tryckte på i sin motivering:

"Med ett brinnande engagemang har han vänt flera företag till framgångssagor och hans produkter hittas nu på flera platser i landet. Han tar ett stort samhällsansvar genom att aktivt arbeta mot matsvinn och utanförskap. Ingvar är en företagare med ett stort hjärta och en genuin ambassadör för Linköping", lyder en del av motiveringen.

Resan som man refererar till inkluderar bland annat ägandeskapet av Bele grossist, som senare blev en del av Kiab och därefter såldes till Axfood 1999, skriver Affärsliv.com .

Dessutom startade han under tiden ett grossistföretag för bröd, som i dag blivit en del av Polarbröds distributionsfranchise Polfärskt.

Ingvar Gustavsson tog över Eklunds chark 2007, och senast i februari köpte man konkursade Mjölbyföretaget Mantorpsköket för att öka tillväxten. I samband med köpet flyttade man över all verksamhet från det förvärvade bolaget till anläggningen i Linköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063