23948sdkhjf

Uppföljning: Oatlys nya partner efter Sia Glass

Efter att samarbetet mellan Oatly och Sia Glass avslutats flyttas produktionen av vegetabilisk glass till utlandet.
Under fredagen publicerade Food Supply en artikel om samarbetet mellan Sia Glass och Oatly , som gemensamt avslutats efter 16 år.

Beslutet om att avsluta samarbetet – som innebar att Sia Glass tillverkade vegetabiliska frusna havredesserter åt Oatly – gjordes då bägge ville växa mer.

Eftersom en ökning av produktionen åt Oatly begränsades av Sia Glass kapacitet i dagsläget, beskrev glassbolagets vd Rolf Frid det som att bägge företag har "en ambition som är lika stark och som egentligen inte går att förena".

Nu berättar Oatlys kommunikationsdirektör Cecilia Sjöholm att den tillverkare som kommer att ta över produktionen är baserad i utlandet.

– Vi har en samarbetspartner i Nederländerna som kommer producera åt oss för att säkerställa fortsatt expansion. Havrebasen kommer fortsatt produceras i vår fabrik i Landskrona, skriver Cecilia Sjöholm i ett mejl till Food Supply.

Enligt Cecilia Sjöholm har man valt den nya tillverkaren eftersom de är "duktiga och kan producera enligt [Oatlys] höga kvalitetskrav". Vidare menar hon att Oatly har sett en kraftig tillväxt inom området de senaste åren och att man vill kunna möta efterfrågan.

Mycket av er produktion går på export – spelar även en ökad efterfrågan på utländska marknader in?

– Majoriteten av vår glass säljs idag i Sverige och Finland, men vi har en ökande efterfrågan på europeiska marknader.

Exakt vilket företag som tar över produktionen har Oatly inte kommenterat för Food Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188