23948sdkhjf

Livsmedelsföretagen värvar målar-vd

Björn Hellman, i dag vd för branschorganisationen Måleriföretagen, tillträder som Livsmedelsföretagens vd i april nästa år.
Från en branschorganisation till en annan när Livsmedelsföretagen – som letat ny vd sedan Marie Söderqvist lämnade organisationen i april – rekryterar Måleriföretagens vd Björn Hellman.

Eftersom Björn Hellman har sex månaders uppsägningstid från sitt nuvarande jobb beräknar branschorganisationen att den nya vd:n tillträder i mitten av april nästa år.

Björn Hellman, som verkat som vd för Måleriföretagen senaste nio åren och innan dess som vd för Sveriges bagare och konditorer under knappt sju år, har har inte bara lång erfarenhet från att leda branschorganisationer – han har även flera år inom livsmedelsindustrin bakom sig.

– Under ett stort antal år jobbade jag extra i Ica-butiker när jag studerade, så jag har mycket god kännedom om hur verksamheten i en livsmedelsbutik fungerar. Dessutom har jag arbetat som säljare på Cloetta, produktchef på Kavli och ett antal år inom Ica-koncernen, med såväl inköp som försäljning, bland annat av egna märkesvaror, säger han i ett pressmeddelande.

I planen efter tillträdet ligger en besöksturné hos ett stort antal av organisationens medlemmar först, för att ta in feedback.

Därefter kommer fokus enligt Björn Hellman att ligga på att fortsätta arbetet gentemot livsmedelsstrategin, samtidigt som man även vill verka för en fortsatt tillväxt gällande livsmedelsexport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078