23948sdkhjf

Fem veckor senare: Stängda kycklingfabriken öppnar åter

Efter kycklingskandalen i Storbritannien öppnar 2 Sisters sin anläggning i West Bromwich igen, men vissa kedjor bojkottar fortfarande produkter.
I slutet av september avslöjade tidningen The Guardian och tv-kanalen ITV News omfattande hygienbrister hos brittiska livsmedelsproducenten 2 Sisters food groups kycklinganläggning i West Bromwich, något som ledde till att de stora livsmedelskedjorna i landet bojkottade produkter från den specifika anläggningen.

Det ledde i sin tur till att 2 Sisters, som är landets största leverantör av kyckling till livsmedelsbutiker, stängde ner sin anläggning för att utreda händelserna och genomföra utbildningar av personalen.

Fem veckor senare meddelar man nu att produktionen startar igen, rapporterar The Guardian .

Företaget, som beräknas ha förlorat cirka 500 000 pund i veckan på grund av stoppet, säger nu att alla 850 anställda på anläggningen genomgått omfattande utbildningar för att produktionen ska nå upp till standard. Samtidigt kommer representanter från livsmedelssäkerhetsorganisationen Food Standards Agency (FSA) att övervaka produktionen på heltid.

Kedjor som Marks & Spencer, Tesco och Aldi säger också att de granskat åtgärderna som gjorts och kommer därför att börja ta emot produkter från anläggningen igen. Sainsbury's och Lidl säger fortsatt nej, skriver The Guardian.

Företagets ägare, Ranjit Singh Boparan, har enligt tidningen i utfrågningar duckat för direkta frågor huruvida man brutit mot livsmedelssäkerhetsbestämmelser på anläggningen. 2 Sisters beräknas stå bakom produktionen av en tredjedel av all kyckling som konsumeras i landet, och den berörda anläggningen är en av totalt tolv i bolagets ägo som producerar inom segmentet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095