Restaurangkonceptet Fazer food & Co ser dagens ljus i Göteborg när en ny pilotrestaurang i veckan öppnades i köpcentrumet Nordstan.
Konceptet, som i stor del bygger på att servera en hälsosam och miljömedveten meny, planeras nästa år att rullas ut på 70 av Fazer food services restauranger i Sverige, och totalt 600 restauranger i Norden under de närmsta två åren.
– I dag finns det en stor medvetenhet kring mat – vad vi äter har aldrig varit viktigare. Samtidigt är många oroade över matens inverkan på vår hälsa och miljön. Vårt nya restaurangkoncept Fazer food & Co vägleder gästerna i rätt riktning och erbjuder god och hälsosam mat som värnar om miljön, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer food services.
I konceptet ingår även vad bolaget kallar moduler, som ska kunna integreras i Fazer food & Co-restauranger eller på en plats bredvid restaurangerna. De två första modulerna är vegetariska varumärket Wicked rabbit samt cafékonceptet Hav a java, vilka planeras få sällskap av fler moduler framöver.