23948sdkhjf

Nu ska sockret få plats

Utrymmet nästan dubblas när Nordic Sugar invigde ny silo på sockerfabriken – investeringen på 190 miljoner kronor ska nu se till att öka effektiviteten.
Under fredagen invigdes den senaste av Nordic sugars investeringar i sockerfabriken i Örtofta. En ny silo med plats för 80 000 ton socker har upprättats, vilket innebär att företaget får en nästintill dubblad lagringskapacitet.

Investeringen, som landade på drygt 190 miljoner kronor, ska göra att hela produktionen blir mer effektiv samtidigt som man också ser miljöfördelar. Mer utrymme ger färre transporter, och dessutom kan man räkna med ett jämnare tempo när det kommer till paketeringen – med mer siloutrymme slipper man nämligen sitta på stora lager färdigpackat socker.

Enligt Katarina Silfversparre, vd för Nordic sugar, har man gjort investeringar för effektivisering inom en rad olika områden, bland annat i logistik och lagerhållning. Den nya silon är den senaste i raden, då man sedan fem år tillbaka investerat drygt 400 miljoner kronor i produktionen.

– Detta är avgörande inte minst i ljuset av den nyligen genomförda avregleringen på EU:s sockermarknad, som ju innebär att kvotsystem och minimipris för betor försvinner samtidigt som exportrestriktionerna bortfaller, säger Katarina Silfversparre, vd för Nordic sugar, i ett uttalande.

Under förra året producerades cirka 336 000 ton socker på fabriken i Örtofta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078