23948sdkhjf

Cloetta splittar Skandinavien

Affärsområdet Skandinavien har vuxit och chefen går i pension – nu delar Cloetta upp rollen.
Cloettas Skandinavien-vd, Lars Påhlson, kommer att gå i pension – men först har han ett uppdrag kvar, meddelar godistillverkaren.

Efter köpet av Candyking ser koncernen att dess skandinaviska affärsstruktur blivit "betydligt större" och kommer därför att dela området till Sverige samt Danmark och Norge.

– Förvärvet av Candyking gör att vår skandinaviska affärsstruktur blir betydligt större där särskilt Danmark och Norge kommer att växa i betydelse för Cloetta. Det finns därför ett behov av att dela rollen som vd för Cloetta Skandinavien, säger Cloettas koncernchef Henri de Sauvage-Nolting i ett pressmeddelande.

Lars Påhlson, som varit i vd-rollen de senaste nio åren, får ansvaret att genomföra uppdelningen innan han går i pension nästa år. Han fortsätter fram tills dess som vd för Cloetta Sverige, en roll som koncernen samtidigt påbörjar en rekryteringprocess för. Enligt Cloetta indikerade Påhlson redan vid förvärvet av Candyking att han ville lämna efter det att förvärvet integrerats i organisationen.

Vem som kommer att få ansvaret för Danmark och Norge står dock redan klart. Christian Boas Linde, som i dagsläget är "general manager" för Cloetta Danmark & Norge, tillträder som vd för området från och med årsskiftet. Innan han började på Cloetta 2013 har han bland annat arbetat för namnkunniga bolag som Arla, Mars, Pepsico och Heinz.

Han rapporterar till koncernchefen och kommer även ta plats i koncernledningen, meddelar Cloetta.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094