23948sdkhjf

Plånboken ett hinder för ekologiskt

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

En stor del av de som sällan eller aldrig handlar ekologiskt uppger att dyrt pris är orsaken, visar en ny undersökning.

Priserna gör att många tvekar inför ekologiskt, visar en ny undersökning gjord av Sifo, på uppdrag av nätbutiken Matsmart.

I den uppger 43 procent av de svarande att man sällan eller aldrig handlar ekologiskt. Av dessa uppger 45 procent att det beror på att priserna är för höga, medan 19 procent menar att man inte väljer ekologiskt i en större utsträckning, respektive inte alls, på grund av att man inte tror att de är bättre än icke-ekologiska varor.

Läs också: Ekobutik i konkurs

Andra orsaker inkluderar bland annat att man inte ändrar sitt köpbeteende utan köper samma varor på rutin, eller att man helt enkelt inte intresserar sig för ekologiska varor.

Totalt deltog 1 000 personer i undersökningen, som gjordes via webben under en dryg vecka i september.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De ska leverera nya processlinjer till Oatly

Laxodlare stäms av amerikanska staten

Förbättrat resultat i Mackmyras tredje kvartal

Höjd prognos för Rootfruit

Hon blir ny vd för Hemköp

Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Max byter kaffeleverantör

1

Fortsatta brister i livsmedelskontrollen

Något billigare mat i oktober

På nytt jobb
Maersks och Carlsbergs tidigare vd ny ordförande på Unilever

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

USA:s största mjölkproducent ansöker om konkursskydd

Mat.se först i världen med unik klimatmärkning

Rootfruit säkrar miljonavtal

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Så hamnade matavfallet i fokus

Heineken ratar plasten

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Nu kommer Coca-Colas hallon

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

Se alla Företagens egna nyheter

Har du koll på din produktion?

Fatpump i hygieniskt utförande

Utveckla ert ledningssystem - Webbinarium 6 december

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Sänd till en kollega

0.211