23948sdkhjf

Polarbrödsgruppen en av investerarna i Peckas

När Peckas naturodlingars nyemission avslutades stod Polarbrödsgruppen för en mindre investering.
I fredags (8 december) avslutades nyemissionen för Peckas naturodlingar, till en teckningsgrad på 196 procent. Det innebär att bolaget nu tillförs 9 miljoner kronor, pengar som ska gå till att hitta fler affärsmöjligheter samt utvidga konceptet kretsloppsodling på större skala.

Bland nya investerare finns Polarbrödsgruppen, som enligt koncernen själva stod för en mindre investering i bolaget i samband med nyemissionen.

Koncernen, som genom bolaget Polarrenen är verksamma inom förnybar energi, ser Peckas naturodlingar som ett bolag med en hållbar lösning och som också har en stor tillväxtpotential.

–För oss rör det sig om en mindre investering men det ligger helt i linje med vår strategi för hållbar affärsutveckling, säger Anders Öquist, affärsutvecklare på Polarbrödsgruppen, i ett pressmeddelande.

Peckas naturodlingar siktar på att skörda de första tomaterna vid jul, med start av leveranser i mitten av januari, skriver tidningen Allehanda . Grossisten Delta grönt, som i slutet av november gick samman med rikstäckande Grönsakshuset, har sedan tidigare förhandsbokat hela den beräknade årsvolymen tomater på 200 ton.

Vid full produktion beräknar man att kunna leverera 4 till 5 ton tomater i veckan från odlingen i Härnösand, som uppmäter 4 000 kvadratmeter.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109