23948sdkhjf

Kroppkakeproducent vill expandera

Öländska företaget har vuxit kraftigt sedan starten och investerar för ökad leverans.
Arontorps kroppkakor och mat producerar i dag cirka 1 miljon kroppkakor om året – ungefär hälften serveras i egna restaurangen på Öland och hälften transporteras i värmeskåp till tio olika Ica-butiker i närliggande orter som Kalmar, Växjö och Karlskrona.

Men planerna är att nå ännu fler, skriver Dagens industri . Under nästa vår planerar man en investering på 10 miljoner kronor för ett större kök, tillsammans med bland annat lager och nytt kontor. Tanken är att kunna leverera även nedkylda kroppkakor, något som i teorin skulle kunna ge ett större utbredningsområde.

– Jag har hittat ett bra sätt att förpacka våra kroppkakor på, så att de kan säljas kalla och värmas hemma med bra kvalitet. Nu är jag nöjd med vårt slutresultat och jag vet att efterfrågan finns i många matbutiker, säger Gills Dahlström, ägare av Arontorps kroppkakor och mat, till Di.

Företaget, som grundades 2009, beräknar nå en omsättning på 27 miljoner kronor i april nästa år, och siktar på 30 miljoner inom de kommande två åren. Trots uppfattningen om en hög efterfrågan kommer företaget dock inte att satsa på att bli rikstäckande, då ägaren ser att en för stor produktion av de handgjorda kroppkakorna skulle "förstöra exklusiviteten".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078