23948sdkhjf

Billerud Korsnäs kartongmaskin kan bli 1 miljard dyrare än beräknat

De uppskattade investeringskostnaderna i den nya kartongmaskinen i Gruvöns bruk kan komma att öka med 20 procent, meddelar bolaget.
Tidigare beräkningar har landat på totalt 5,7 miljarder kronor, och efter uppdaterade beräkningar meddelar nu bolaget genom ett pressmeddelande att kostnaderna kan öka med 20 procent, vilket motsvarar ungefär 1,1 miljarder kronor.

Enligt bolaget beror kostnadsökningen i huvudsak på högre kostnader för byggentreprenaden.

– Kostnadsökningen är naturligtvis inte bra, och vi har under hela projektets gång arbetat mycket hårt med att hålla budget för projektet. Dessvärre har vi haft en besvärlig utveckling på byggentreprenad-sidan som nu leder till en fördyring, säger Christer Simrén, Billerud Korsnäs vice vd och operativ direktör, i pressmeddelandet.

Enligt Christer Simrén ser bolaget en fortsatt stark utveckling på marknaden för produkterna från kartongmaskinen. Bland annat kommer maskinen tillverka vätskekartong.

– Vi är övertygade om att vi med denna investering kommer att vara perfekt positionerade för att tillfredsställa den globala efterfrågan på denna marknad, säger han.

Produktionsstart beräknas fortsatt till första kvartalet 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078