23948sdkhjf

Komplicerat skumkex i produktion igen

Göteborgs kex nedläggningshotade fabrik passar på att baka 400 000 baddare när en av linjerna servas.
Köer, förlängda öppettider och slutsålt brukar vara standard när Göteborgs kex någon gång om året producerar sitt ikoniska skumkex, med namnet baddare.

Fabriken i Kungälv, vars produktion ägaren Orkla för några veckor sedan meddelade möjligen kan flyttas till Riga i Lettland, servar just nu en av sina linjer och har gett de medarbetarna som vanligtvis står vid linjen ett nytt uppdrag.

Anledningen till att baddaren sällan bakas är just för att produktionen av den kräver mycket personal, där vissa moment måste genomföras för hand. Produkten består av två kexbottnar med chokladfyllning och ett vitt arrakssmakande skum emellan, tillsammans med ett överdrag av choklad.

Totalt beräknar man att det blir 40 000 påsar, eller 400 000 Baddare, under den begränsade produktionsperioden som startade i onsdags. Kexet säljs bara i den egna butiken i Kungälv.

– Tack vare en inplanerad service så har vi nu kapacitet och personal som kan baka baddare under tre dagar. Försäljningen startar på fredag och pågår så länge det finns baddare kvar, säger Ulrika Sten, kommunikationschef på Orkla Confectionery and snacks Sverige.

Gällande den potentiella flytten av produktionen till Riga pågår nu fackliga förhandlingar, och inget beslut om flytt är ännu taget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078