23948sdkhjf

Bra start för Oumph-pizzan

Food for progress har tidigarelagt beställningar efter att flera butiker sålt slut.
I måndags lanserade Food for progress en ny produkt i form av en vegansk pizza, toppad med företagets produkt Oumph – något som Food Supply också rapporterade inför .

Några dagar efter lanseringen – som skedde hos City gross, i ungefär 100 Coop-butiker, samt vissa Ica-butiker – ser man att flera butiker redan sålt slut på de frysta pizzorna.

– Vi märkte på reaktionerna i sociala medier att många var väldigt peppade och förväntansfulla, men det här var vi inte riktigt beredda på, säger Henrik Åkerman, marknadschef på Food for progress, om mottagandet, där den första butiken sålde slut på pizzorna efter två dagar.

Man kommer nu att tidigarelägga nästa beställning till den italienska producent som tillverkar pizzorna för att kunna möta efterfrågan.

– Vi har lite pizzor kvar på lagret, men att de är reserverade för de butiker som tog in pizzan redan till lanseringen. Övriga butiker får tyvärr vänta lite helt enkelt, säger Henrik Åkerman i en kommentar.

Nästa steg är en lansering i Norge, där en av de två pizzorna lanseras som en EMV-produkt för Norgesgruppen. Enligt tidigare kommentarer från Food for progress grundare Kajsa Lidell till Food Supply kan även en lansering utanför Skandinavien vara aktuell framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078