23948sdkhjf

Skånemejeriers laktosfria till hela Sverige

Från att bara funnits i skånska butiker blir mejeriets sortiment nu tillgängligt överallt.
Skånemejeriers laktosfria sortiment, som går under namnet "Måväl", har hittills bara funnits i Skåne. Nu väljer man att lansera sortimentet till hela Sverige, vilket i ett första steg inleds i nästa vecka med anhalt i Icas butiker.

Förhoppningen är nu att konsumenter väljer mejeriets produkter utifrån råvarans ursprung:

– Vi blir den enda nationella aktören som enbart har svensk mjölkråvara i vårt laktosfria sortiment. Därför hoppas vi att Måväl-sortimentet blir ett uppskattat alternativ på fler platser än hemma i Skåne, säger Charlotte Westergren, ansvarig för Skånemejeriers laktosfria sortiment, i ett pressmeddelande.

I samband med lanseringen faller man också in i det konventionella ledet vad gäller färgen på förpackningarna, som i Skåne utgår från andra indelningar. Den tidigare röda lättmjölken blir blå, medan den blå mellanmjölken och orangea standardmjölken blir grön respektive röd.

Fotnot: Efter artikeln publicerats har Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör för Arla Foods, hört av sig till Food Supply angående citatet i artikeln. Han uppger att Arla redan sedan tidigare producerar just laktosfria mjölk och fil-produkter på svensk råvara, till hela landet.

”Vi har andra produkter på den svenska marknaden som är laktosfria som görs på mjölk från Danmark. De produkter som görs på svensk råvara har en svensk kanna som märkning för detta,” skriver han i en kommentar till Food Supply.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078