23948sdkhjf

Inomhusodlare får ny delägare

"Mikrogrönt"-leverantören Nordamark får nytt kapital genom investmentbolaget Skaraborg Invest.
Odlings- och teknikbolaget Nordamark, baserade i Skövde, får tillgång till mer kapital, bara året efter att man grundades. Investmentbolaget Skaraborg Invest, som investerar just i innovativa företag i Skaraborgsregionen, går in som ny delägare i bolaget.

I ett första steg flyttar Nordamark till större lokaler, vilket kommer ge mer plats för de vertikalodlingar av så kallat "mikrogrönt" som man bedriver. Bolaget, som i dag också får distributionshjälp av närliggande frukt- och gröntleverantören Grönsakshuset, vill förutom att leverera produkter även vara en partner för andra som vill starta inomhusodlingar.

– I Skaraborg Invest får vi en seriös ägarpartner som vet vad det innebär att bygga framgångsrika bolag av idéer. Förutom det nödvändiga kapitalet får vi erfarenhet, nätverk och engagemang som blir viktiga tillskott för vår framgång, säger Michael Skaret, vd för Nordamark, om nya delägarskapet.

Mikrogrönt, ett annat ord för skott med små blad, är stadiet efter grodden och används bland annat som garnityr eller sallad.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11