23948sdkhjf

Stjärnkocken blir herrgårds-vd

Flerfaldige OS-guldvinnaren Krister Dahl lämnar Michelin-meriterade restaurangen i Göteborg för nytt uppdrag.
Sedan sju år tillbaka har Krister Dahl, vinnare av bland annat fyra guld i Culinary olympics och två VM-guld, varit chef för restaurangen Upper House i ett av Gothia Towers-tornen i Göteborg.

Under den tiden har restaurangen bland annat belönats med en stjärna i Guide Michelin 2016, en stjärna som man också haft ett grepp om sedan dess.

Nu väljer han att byta uppdrag: framöver kommer han att vara vd för Hällsnäs herrgård, som fungerar som bland annat hotell- och konferensanläggning.

– Min ambition är att göra Hällsnäs till en exceptionell mötesplats för bröllop och fest. Nu lämnar vi med stor glädje och entusiasm över till Krister Dahl som ska förfina och utveckla vårt erbjudande som verkställande direktör för denna unika anläggning, säger Peter Kollberg, vd för Mölnlycke fastighets AB och ägare av anläggningen.

Herrgården startade också nyligen ett samarbete med Mackmyra whisky, vilket innebär att whiskyproducenten bygger ett lager för kunders personliga fat i anslutning till anläggningen.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109