23948sdkhjf

Simris alg tar in amerikanska miljoner

Avtal med en New York-baserad fond innebär investeringar på upp till 60 miljoner kronor. Pengarna ska användas till expansion i USA.
Simris alg har nyligen tecknat ett avtal med den New York-baserade investeringsfonden L'Officiel Fund, som innebär att den senare förbinder sig att investera upp till 60 miljoner kronor under en treårsperiod.

Upplägget går ut på att Simris alg kan emittera nya aktier till fonden, för att i utbyte få kontanta medel. Samtidigt får fonden även 2,45 miljoner teckningsoptioner i Simris alg, vilka kan lösas in för 14 kronor per aktie och ge bolaget ytterligare drygt 34 miljoner kronor.

En tredjedel av den säkrade finansieringen kommer framöver att användas för marknadsföring genom fondens grundare – det franska modemagasinet L'Officiel, som nyligen lanserat digital samt tryckt utgåva i USA.

– Det här partnerskapet är verkligen helrätt för oss och vår USA-satsning, säger Simris algs grundare och vd Fredrika Gullfot och lägger till att finansieringen gör att man kan fortsätta fullt ut med de planer man lagt sedan tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078