23948sdkhjf

Kiviks musteri i förändring – säger upp fyra

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

En rad förändringar pågår inom verksamheten i Kiviks musteri, som tvingas till nedskärningar i personalstyrkan. Förhoppningen är att man i framtiden ska bli mer lönsamma och stabila.

Kiviks musteri säger upp personal – totalt fyra personer får lämna. Anledningen är enligt företaget främst att man är inne i en organisationsutveckling, där nya arbetssätt lett till att man helt enkelt är för många i personalstyrkan på totalt 200 personer. De som sägs upp har inte kunnat omplaceras till nya tjänster, förklarar vd:n.

– Omsorgen om våra medarbetare är alltid prioriterad och att lämna negativa besked till kolleger är bland det värsta man kan tvingas till som chef, men den nödvändiga förändringsprocess vi befinner oss i gör att vi tyvärr tvingats avveckla några tjänster för att få till rätt effektivitet och därmed möjlighet till en lönsamhet som ger oss rätt förutsättningar att fortsätta ligga i framkant av vår del av livsmedelsmarknaden, säger Kiviks musteris vd Thomas Jensen i ett uttalande.

De förändringar som vd:n pekar på är att man bland annat flyttar in i ett nytt centrallager i Kristianstad, samtidigt som man frigjort ytor i Kivik då syltproduktionen lagts ut på en svensk underleverantör. Det i sin tur gör att man flyttar tappningslinjer från Kalmar till Kivik.

Läs också: Jubileumssmak och premiumvatten bland veckans nyheter

Genom dessa förändringar, tillsammans med utveckling av arbetssätt och organisation, hoppas man kunna bli mer effektiva till en lägre kostnad. Samtidigt ser man att de behövs för att kunna möta både efterfrågan och konkurrenter.

Läs också: Varslet genomförs – 160 sägs upp

Att vädret i fjol medförde usla skördar både för äppelodlare i Skåne och europeiska leverantörer av till exempel jordgubbar och vindruvor och därmed ökade råvarukostnaderna för musteriet, är också något som påverkat och kommer fortsätta vara en nagel i ögat under 2018. Med förändringarna i gång siktar vd:n nu mot att nästa år ska vara mer stabilt för företaget.

– Vi märker av ett stort intresse för våra varor och hur vi tänker kring traditioner och en varsam utveckling av Kivik och Österlen, men måste samtidigt stå på tå för att möta förändringar på marknaden i form av nya konsumentbehov, ökande konkurrens och krav från dem som säljer våra varor att de skall ligga rätt i pris, säger Thomas Jensen.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Utvecklingsmarknader lyfte Unilever och Nestle

"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Keso i ny förpackning

Kvinnan bakom tallriksmodellen: "Livsmedelsverket är alldeles för flata"

Njie köper Sveriges största hinderbana i stadsmiljö

Bättre än väntat för Pepsi

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Anamma med ny plattform - recept blir till färdig matkasse

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

En tredjedel av den svenska potatisen har försvunnit

De tävlar om att uppdatera kostråden

1

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Pilotprojekt ska göra bönder koldioxidneutrala

Köttföretag får böta efter sågolycka

De slopar burägg i EMV

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Picadeli fortsätter expandera

Slakteri skållade levande kycklingar

Vill korta livsmedelskedjorna – Livsmedelsverket utlyser miljoner

Atria satsar på Lönneberga – går in i nya kategorier

Priserna stod stilla under mars

Menigo köper ut Arla

Hälsingestintan i samarbete med Glada utegrisar

Änglamark och Lantmännen hållbarast i branschen

Kafferabatt minskar engångsmuggar

"Larvigt" bröd en succé i Norge

Picadeli tar bort knivarna – och lanserar nytt protein

Orkla köper bagerileverantör

Coopbutik levererar svinnmat till finmiddag

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Reitan ser kraftigt minskat resultat

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

På nytt jobb
Han blir inköpsansvarig på Urban Deli

På nytt jobb
Ny marknadschef på Pernod Ricard

Tre blir ett - certifieringsbolag går ihop

Se alla Företagens egna nyheter

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Sänk kostnaderna med Balluffs in-/utgångshubbar och IO-Link teknik!

Varför använda mikrovågsgivare?

R 5 0760 A PLUS den intelligenta vakuumpumpen med integrerad frekvensomvandlare

Innovation inom livsmedelsindustrin!

Reducerad utvecklingstid och ökad produktivitet för maskinbyggare

Hållbara lösningar: RPC Superfos-hink i toppkvalitet med återvunnen plast

USON Matavfallskvarn - Waste Queen

Vad är egentligen en Logimat?

-Hur kan IO-Link öka prestandan i ert nätverk?

Mirit Glas framställer kemiskt härdat glas till industrier

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Norrköping 10-11 april

Försäkra dig om att du inte har några fula fiskar i ditt sortiment

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Lenze har medverkat på Hannover mässan med spännande nyheter

Vässa era interna revisioner - Webinarium 26/4

Webinar Motion Analyzer Online Tool

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Norrköping 10-11 april

Alla behöver en hylla

ebm-papst fläktar AxiCool kyler nytt distributionscenter i Kapstaden

Nomo investerar i en lagerautomat

Träffa AxFlow i Norrköping 10-11 april 2019

TREFA marshmallow-linje

Politiker på besök hos RPC Superfos Ja tack till en mer nyanserad plastdeba...

Mirit Glas leverar glasrör och glasstavar

Sänd till en kollega

0.166