23948sdkhjf

Kiviks musteri i förändring – säger upp fyra

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

En rad förändringar pågår inom verksamheten i Kiviks musteri, som tvingas till nedskärningar i personalstyrkan. Förhoppningen är att man i framtiden ska bli mer lönsamma och stabila.

Kiviks musteri säger upp personal – totalt fyra personer får lämna. Anledningen är enligt företaget främst att man är inne i en organisationsutveckling, där nya arbetssätt lett till att man helt enkelt är för många i personalstyrkan på totalt 200 personer. De som sägs upp har inte kunnat omplaceras till nya tjänster, förklarar vd:n.

– Omsorgen om våra medarbetare är alltid prioriterad och att lämna negativa besked till kolleger är bland det värsta man kan tvingas till som chef, men den nödvändiga förändringsprocess vi befinner oss i gör att vi tyvärr tvingats avveckla några tjänster för att få till rätt effektivitet och därmed möjlighet till en lönsamhet som ger oss rätt förutsättningar att fortsätta ligga i framkant av vår del av livsmedelsmarknaden, säger Kiviks musteris vd Thomas Jensen i ett uttalande.

De förändringar som vd:n pekar på är att man bland annat flyttar in i ett nytt centrallager i Kristianstad, samtidigt som man frigjort ytor i Kivik då syltproduktionen lagts ut på en svensk underleverantör. Det i sin tur gör att man flyttar tappningslinjer från Kalmar till Kivik.

Läs också: Jubileumssmak och premiumvatten bland veckans nyheter

Genom dessa förändringar, tillsammans med utveckling av arbetssätt och organisation, hoppas man kunna bli mer effektiva till en lägre kostnad. Samtidigt ser man att de behövs för att kunna möta både efterfrågan och konkurrenter.

Läs också: Polarica reagerar på "matbluff"-nominering

Att vädret i fjol medförde usla skördar både för äppelodlare i Skåne och europeiska leverantörer av till exempel jordgubbar och vindruvor och därmed ökade råvarukostnaderna för musteriet, är också något som påverkat och kommer fortsätta vara en nagel i ögat under 2018. Med förändringarna i gång siktar vd:n nu mot att nästa år ska vara mer stabilt för företaget.

– Vi märker av ett stort intresse för våra varor och hur vi tänker kring traditioner och en varsam utveckling av Kivik och Österlen, men måste samtidigt stå på tå för att möta förändringar på marknaden i form av nya konsumentbehov, ökande konkurrens och krav från dem som säljer våra varor att de skall ligga rätt i pris, säger Thomas Jensen.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Proseccochips beslagtagna av italienska myndigheter.

Läsk- och glassföretag i konkurs efter 25 år

Leverantör av maskiner till nöjesfält och butiker stänger ner.

På nytt jobb
Axfood rekryterar ny IR-chef

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Ny social matbutik i Skellefteå

Löjfisket är slut för i år

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Efter Arlabråket – Oatly byter tillfälligt ut namn på förpackningar

Norska mjölkproduktionen ska minska med 100 miljoner liter

"Fem ton grön fisk i disk"

Bageriet flyttar in på Ica

Rootfruit satsar miljoner på ny produktionslinje

Fortsatt torskfiskestopp i östra Östersjön

Brexit gör så att skörden ruttnar bort

På nytt jobb
Ny IT-chef på Paulig

Hello Fresh höjer prognosen – går bättre än väntat

1

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann mässpris

Stockholmsföretag flyttar produktionen till Småland

Uppsalaföretag startar egen butik

På nytt jobb
Ny vd på finska Salico och Snackpoint

Här kommer Happy Food Stores andra butik

Yoghurt i klimatsmart bägare

Picard bygger om alla butiker och öppnar nya: ”Mer premiumkänsla”

Nya ägaren Knut Faremo räknar med vinst inom 1-2 år: ”Picard har en mycket stor potential”, säger han.

Livsmedelspåse med kemiskt återvunnen plast

Världens första ölflaska i papper

HK Scan tar initiativ för klimatet

Fåddman investerar och satsar på export

På nytt jobb
Carlsberg får ny kommersiell direktör

Matpriserna sjönk i september

På nytt jobb
Bergendahls rekryterar från Atria

Matsvinnet ökar – så ska branschen tackla problemet

Arlas klimatmål godkänns

De får oljeorder på 50 miljoner

Svårt att hitta hållbart kött

Atria satsar miljarder på kyckling

Gränshandeln säkrad: sockerskatten består

Nyhléns Hugosons satsar på AI

Se alla Företagens egna nyheter

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Hållbar kyla kyler glassen

Nomo på industrimässa i Borlänge

Webinarium - Få struktur på ditt hållbarhetsarbete! 25/10

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Borlänge 16-17 oktober

Är er verksamhet framtidssäker?

Test av räknare i vårt showroom.

Livsmedel-godkänt glas från Mirit Glas

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Borlänge 16-17 oktober

Spårbarhet inom tillverkning - Mer än bara RFID och streckkod!

Fem av ebm-papst drivenheter i unik maskin för torrisblästring

Balluff Machine Vision konfigurationsverktyg, har du provat det än?

ebm-papst hjälper industrin att både automatisera och kyla känslig elektronik

Certifiering av utrustning i farliga miljöer.

Begränsa bakterietillväxten med temperaturreglering

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Robusta produkter från oss på Balluff!

Integral smart för sjukhussängar

(Plast)avfall i havet – de rätta lösningarna är de viktigaste

Din unika produkt förtjänar en unik etikett

För extrema miljöer!

Hygienslussar

BITO utökar produktionskapaciteten med ny anläggning i Polen

Övervakning i realtid görs enkelt!

ebm-papst ställer ut på Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019

Sänd till en kollega

0.213