23948sdkhjf

Bring Frigo bygger nytt i Helsingborg

En ny anläggning för tempererad hantering och lagring av livsmedel ska stå klar i början av nästa år.
Bring Frigo satsar på nybygge i Helsingborg och har gjort klart med företaget Logistic contractor, som kommer att uppföra den nya logistikanläggningen.

Den nya anläggningen planeras bli 11 000 kvadratmeter stor, anpassad för tempererad hantering och lagring av livsmedel. Enligt Logistic contractor har man i dagsläget köpt markområdet där anläggningen kommer att ligga, vilket är i direkt anslutning med E4/E6.

– Satsningen är ett led i att fortsätta utveckla våra tempererade tjänster och därmed vårt erbjudande till våra kunder. Nu investerar vi i en anläggning som är både energieffektiv, flexibel och rustad för att leva upp till morgondagens krav inom hållbar och effektiv livsmedelslogistik, säger Peter Haveneth, vd för Bring Frigo, i ett pressmeddelande.

I dag håller Bring Frigos verksamhet i Helsingborg till i ett kyl- och fryslager som ägs av fastighetsbolaget Kungsleden. Bolaget sålde i februari anläggningen till en ännu okänd köpare för cirka 550 miljoner kronor. Vilka som är nya ägare till fastigheten kommer att avslöjas när köparen tillträder, något som Kungsleden då beräknade ske någon gång under första halvåret 2018.

Nybygget blir den andra anläggningssatsningen för Bring Frigo på kort tid. I slutet av januari öppnade man ett nytt logistikcenter med en total yta på 15 000 kvadratmeter i Mölnlycke utanför Göteborg, där man också samlade sina tre verksamheter i Göteborgsområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093