23948sdkhjf

Tonvis med ruttet kött hos Södertäljebutik

Bara dagar efter fisk- och köttbutikens premiär hälsade inspektörer på – och fann fyra ton ruttet kött. Vid ett senare kontrollbesök hittade man mängder av fisk som torkades på bland annat element.
I december förra året öppnade en ny fisk- och köttbutik i Södertälje, och några dagar efter öppningen besökte kommunens inspektörer butiken.

Väl på plats märkte man att det luktade väldigt illa i lokalen, vilket förklarades i och med att man hittade ruttet lamm, fisk, lever och hjärta från fågel som låg staplat i öppna tråg – vikten på det ruttna köttet uppskattades till fyra ton, rapporterar SVT Nyheter Södertälje .

Därtill saknade handlaren både korrekta dokument och salmonellaintyg.

Förklaringen från handlaren var att man köpt in för mycket varor, samtidigt som en konkurrent tagit butikens kunder. Köttet skulle egentligen slängts, men handlarens lastbil var trasig.

– Det är inte heller helt okej eftersom animaliska livsmedel måste tas om hand på ett säkert sätt, säger miljöinspektören Mathias Blomqvist till SVT.

Kommunens miljökontor såg senare till att köttet destruerades. Men historien kring butiken tog inte slut där.

Vid ett kontrollbesök i april hittades mängder med fisk som torkades, på ställen som inte var anpassade för produktionen – på ett element, i smutsiga utrymmen och längs väggarna, skriver tv-kanalen .

Handlaren hade inte rapporterat att verksamheten ändrats till att inkludera torkning av fisk, och hade heller inte några rutiner för hur torkningen skulle gå till.

Det ledde i sin tur till att miljönämnden beslutade att förbjuda torkning av fisk i lokalen, samtidigt som handlaren måste göra sig av med all torkad fisk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08