23948sdkhjf

Privab rekryterar ny vd

Nya vd:n närmast från Cloetta – ska plocka marknadsandelar.
Grossistkedjan Privab vänder sig mot någon med godisvana när man rekryterar vd – ny i rollen från september blir Per-Arne Melander, med över 20 års erfarenhet från Cloetta.

Melander, som närmast arbetade som key account manager för godistillverkaren, har sedan tidigare bra koll på kedjan som äger koncepten Gottmix och MyWay – Cloetta är också Privabs största leverantör.

– Jag har alltid haft stor respekt för Privab och jag ser att de har enorma möjligheter. Jag ser fram emot att växa tillsammans med gruppen och inte minst ser jag stor potential i den fria servicehandeln, säger han i en kommentar

Uppdraget för Per-Arne Melander blir att följa upp en period av tillväxt med att plocka fler marknadsandelar, påpekar Privabs styrelseordförande Peter Eklund, som tillägger att just den långa erfarenheten från Cloetta är värdefullt.

Rekryteringen innebär också att Göran Sandahl, ansvarig för Privabs marknadsbolag, kan rikta in sig på ett par områden

– Vi har haft en bra tillväxt på flera områden, inte minst Gottmix, och vi behöver denna rekrytering för att växa vidare. För egen del har jag haft en stor bredd av ansvarsområden och kommer att fokusera ännu mer på inköp och leverantörer, säger Göran Sandahl.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127