23948sdkhjf

Arlas lagersatsning i Falköping får premiär

Falbygdens ost var en av de som omfattades av mejerijättens Sverige-satsning – nu inviger man ett nytt mognads- och förädlingslager.
I januari meddelade Arla att att man ska satsa cirka 760 miljoner kronor i den svenska verksamheten. Av dessa öronmärktes 100 miljoner till ostproduktionen specifikt , där en av satsningarna nu får premiär.

Mejeriet i Götene beräknades då få den största delen av kakan – cirka 60 miljoner kronor, medan Falbygdens ost planerades få en investering på kring 5 miljoner kronor.

Resultatet syns under torsdagen, då Arla och Falbygdens ost inviger ett nytt mognads- och förädlingslager i Falköping. Beslutet om att flytta in i det cirka 5 000 kvadratmeter stora lagret, i vilket man nu hyr in sig, gjordes efter att hyresavtalet med Falköpings mejeri gått ut tidigare i år.

Framförallt ser man investeringen i lagret som ett sätt att stärka konkurrenskraften, då man framöver kan förbättra utbudet av lagrad hårdost, dessert- och specialostar.

– Konkurrensen är hård och därför känns det extra kul och viktigt att kunna berätta om denna satsning som gör det möjligt för oss att vidareutveckla våra ostar och möta en allt ökande efterfrågan på riktigt bra premiumostar, säger Gry Andersson Nordström, varumärkesansvarig på Falbygdens ost, i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094