23948sdkhjf

Di Luca kungligt prisad

Zeta-grundaren om näringslivsmedaljen: "Lite av kronan på mitt livsverk"
Sven-Göran "Svennis" Eriksson, Harry Schein, Marie Erling och Christer Fuglesang – till den skara kan nu Fernando Di Luca räknas. Detta efter att under en ceremoni under tisdagen fått ta emot Hans Majestät Konungens stora medalj i 12:e storleken i högblått band för betydande insatser inom svenskt näringsliv.

– Det är en stor ära och lite av kronan på mitt livsverk. Men det är många som ska glädjas med mig. Min uppfattning är att det är svårt att bygga något ensam. Jag tror att en bra grund för varje framgångsrikt företag är engagerade medarbetare med passion för det arbete de utför, säger Fernando Di Luca i ett uttalande.

Grundaren av bolaget Di Luca och Di Luca, kanske främst kända för varumärket Zeta, är i dag 81 år men är fortfarande aktiv i familjeföretaget. I dag driver hans tre barn företaget medan han själv fungerar som rådgivare och bollplank – gärna inom produktutvecklingen, vilket nyheten bredbar olivolja är ett tydligt prov på.

– Det är en ynnest att fortfarande vara efterfrågad i min ålder. Jag har alltid tyckt att det är det enkla i livet som berikar mest, men att få en av de finaste medaljerna som kungen delar ut är givetvis något alldeles extra, säger Fernando Di Luca.

Medaljen är inte den första av kunglig valör som tilldelats Di Luca – 2013 tog han emot Kungliga patriotiska sällskapets näringslivsmedalj.

Medaljen av 12:e storleken med högblått band är en av de högsta graderna som delas ut, där medaljen med kedja ligger allra högst. Andra som fick ta emot medaljer av olika valörer under ceremonin var bland annat Dick Johansson (Klässbols väveri), kriminologen Jerzy Sarnecki, artisten Ann-Louise Hanson samt varuhuskedjan Rustas grundare Bengt-Olov Forsell och Anders Forsgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111