23948sdkhjf

Paprikaskörden såld till slut

Efter medieuppmärksamhet i veckan fick den halländska paprikaodlaren sålt sin skörd. Slutsatsen inför nästa år är att man måste bli bättre att nå ut.
Paprikaodlaren i Halland som uppmärksammades tidigare i veckan för att ha tvingats slänga hundratals kilo svenskodlad paprika har nu sålt slut resten av sin rekordskörd för året, rapporterar SVT Nyheter Halland .

Både gårdsbutikens kassa och telefonen har gått varm, där bland annat ett matkasseföretag i Stockholm stod för en beställning. Utöver försäljningen har odlaren även skänkt bort en del till förskolor, skolor och djurägare.

Odlarens slutsats efter årets skörd är att svenska paprikaodlare behöver bli bättre på att visa att de finns, samtidigt som han anser att dagligvarukedjorna borde bli använda svenskodlat som lockvaror.

– Vi måste bli bättre på att nå ut till konsumenterna och berätta för dem att det finns svenska paprikor att köpa. Men jag önskar också att dom stora livsmedelskedjorna blir bättre på att ta in svenskodlat i sina butiker. Även om våra lokala skördar kan variera i storlek, säger Raimo Einosson på Warberg tomat till SVT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094